Magdalena Graaf – ärlig vardagsläsning med humor

Magdalena Graaf – ärlig vardagsläsning med humor

Om det är någon som varit med om både upp- och nedperioder under åren är det Magdalena Graaf som sedan 2009 driver en blogg med sitt egna namn. Bloggen har i närmare tio år hört till Sveriges mest lästa kändisbloggar och Magdalenas ärliga texter om allt från vardag, glamour och jobb till sorg och besvikelser gör hennes blogg populär bland många målgrupper.

En kvinna som lärt sig leva

Vi talar om en kvinna som inte sällan missuppfattats som ”dum blondin” istället för den starka kvinna hon faktiskt är. Hennes bakgrund som lättklädd modell har skapat en felaktig bild av Magdalena, vilket alla som börjar läsa bloggen snabbt inser är ett misstag. Det här är nämligen en tuff tjej med skinn på näsan som står upp för det hon tycker och känner.

Magdalena Graaf är inte bara är en flitig bloggare utan även programledare, företagare, fembarnsmamma och författare. År 2006 gavs hennes bok “Det ska bli ett sant nöje att döda dig” ut, vilken sedan dess har sålts i närmare 150 000 exemplar. Boken blev ett starkt inlägg i samhällsdebatten om våld mot kvinnor där Magdalena berättar om hennes egna erfarenhet som offer. Hon levde i 20-årsåldern i ett destruktivt förhållande som hon slutligen lyckades ta sig ur, men på flykt och i skyddad miljö. Ett tips är att ladda ner boken som ljudbok; det enda du behöver är ett par hörlurar och en lugn miljö. Boken är gripande och Magdalenas ärliga ord om det hon utsattes för är känslosamt.

För några år sedan förlorade Magdalena hennes äldsta son i en olycka, något som hon mellan varven ventilerar med läsare på bloggen. Hon är ärlig om hennes sorg och har vid flertalet tillfällen använt bloggen som en ventil där hon också stöttar andra mammor i samma tragiska situation.

Ironisk ton med glimt i ögat

Magdalenas skarpa sinne för humor gör sig inte sällan synlig i blogginläggen och hon tar gärna tillfället i akt att göra narr av sig själv på ett lättsamt sätt. Hon har en förmåga att låta skrivandet vandra lite vågat precis på gränsen för vad som anses vara ”accepterat”. Det kittlar i hennes berättande och som kvinna kan du räkna med en hel del gapskratt under läsandets gång.

Den här bloggen är allt annat än ”fin i kanten” och Magdalena Graaf vågar prata öppet om saker andra knappt törs nämna för en bästa vän. Hon är heller inte den som hymlar med den klassiska vardagen med tvätthögar, staplad disk och sig själv i osminkad variant. Karlbekymmer, trotsiga ungdomar och kinkiga barn brukar också behandlas på bloggen – på ett ärligt sätt men med glimten i ögat. Trots bloggens innehåll som sällan hör hemma i finrummet får du mellan varven även följa med på glamorösa tillställningar och lyxiga resor. Det ger bloggen en härlig transparent twist!

dante