Madeleine Landley- Landleys kök

Madeleine Landley- Landleys kök

En av Sveriges största matbloggar Landleyskök har nog ingen gått miste om. Det är en väldigt populär blogg med allt inom mat och bak. Madeleine Landley heter kvinnan som driver bloggen där hon bjuder på recept, tips och skriver recensioner om mat-böcker och hon ger också vintips. Hon fokuserar mycket på enkla, glutenfria och GI-inspirerade recept.

Nästan varje recept ges också dryckestips till.

Hon vill genom sin blogg ge inspiration och inspirera fler att våga sig in i köket och testa. Hon anser att det ska vara enkelt och roligt att laga mat och baka men också givetvis gott. Och genom sin receptgeneratorn, som istället för att det bara står sök på står: ”vad är du sugen på” känner man en lite mer ”kik” för att söka efter goda recept. Man kan också registrera sig för att få ett nyhetsbrev gratis till sin e-post varje månad.

Sedan 2013 driver även Madeleine Made by Red AB där hon arbetar som grafisk formgivare för digitala medier och tryck. Hon är yrkesutbildad fotograf och brukar fota på olika uppdrag. Hon arbetar också som receptkreatör, matstylist och skribent inom mat och dryck. Hon bloggar även för Årets kock och konsultar som redaktör på dryckessajten Vinston. Mellan 2012 – 2014 skrev hon även för bloggen FoodMonitor. Bloggen Landleys kök har hon haft sedan 2010 och de har full copyright!

Designen är inte bara elegant den är också otroligt färgrik då den bjuder på massa bilder på recepten och på Madeleine själv i olika fantastiska färgstarka hårfärger. Läsaren möts av en proffsig hemsida där man direkt ser olika kategorier som man letar efter däribland nöt, fläsk, sött och sallad. Det är en väldigt enkel navigerad sida även om den är välfylld. Här missar du verkligen inget recept och det är svårt att bestämma sig bland alla härliga recept som Madeleine här bjuder på.

dante