Starta en klimatsmart matblogg

Starta en klimatsmart matblogg

Om du brinner för både en hållbar livsstil och plånboksvänlig mat, så kan du starta en blogg om att äta klimatsmart på ett billigt och enkelt sätt. Det är många som vill leva mer hållbart, men det kan vara svårt att veta hur man ska göra. De flesta vet också att de borde äta mer vegetariskt, men är inte så duktiga på att laga god vegetarisk kost. Förutom är att många tror att det måste vara dyrt att leva miljövänligt.

Planera din blogg

Även om du redan har en blogg, så kan du använda tipsen för att maximera den. Det är många som har en blogg, men inte lika många som verkligen står ut, får många besökare och får en inkomst på den. Det första som du behöver göra är att tänka igenom vad din blogg ska fokusera på. Du kan inte skriva om allt, för då kommer du paradoxalt få mindre läsare. Utgå från dig själv: är du duktig på att laga mat på rester, tycker om att se hur länge mat håller eller hur billigt du kan göra det? Självklart kan du skriva om alla tre ämnen, men försök att fokusera på något av dem. Se också till att ha en bra url, alltså att ditt domännamn har med bloggämnet att göra.

Ekonomi och ekologi

En bra blogg är en guldgruva och en blogg om hur man enkelt lever klimatsmart är en stor hjälp för många. Många upplever att det måste vara dyrt att leva miljövänligt, men det behöver det inte. Ett smart sätt att få bättre ekonomi är att se över dina bolån och försäkra dig om att du har den bästa räntan – då får du pengar över att lägga på bra miljövänliga saker. På samma sätt kan du skriva om hur man kan handla miljövänliga ingredienser på ett billigt sätt. Att äta vegetariskt behöver inte vara dyrt.

Matnyttiga inlägg

Det är viktigt att du kommer med kvalitativa inlägg och recept. Ett tips för att både få fler läsare och att besökare ska gå in på din blogg flera gånger för samma artikel, är att skapa gör-det-själv-artiklar. Istället för att du bara tar ett kort på dina hemmaodlade tomater som växer i vardagsrumsfönstret eller på ditt jordgubbsland, så kan du skapa långa artiklar med text och bild som visar hur man driver upp tomatplantor och bygger ett jordgubbsland. Du kan använda din mobiltelefon som kamera och dokumentera varje steg – då hjälper du människor att odla egen miljövänlig mat.

Besvara frågor

Det är många som är intresserade av att kunna äta klimatsmart. För att göra din blogg aktuell bör du följa med i senaste rönen, men också försöka bevara dina läsarens frågor. Genom att besvara dina läsarens frågor får du både en relation med dina besökare, men också automatiskt nya blogginlägg. Det är också spännande med ett levande kommentarsfält där både du och andra läsare har en dialog. Du bör försöka besvara frågor så snabbt som möjligt, så att de besökare som skrivit en kommentar, upplever att det ger något att skriva och tycka till på din sida.

dante