Driva blogg med vinstsyfte

Driva blogg med vinstsyfte

Idag är det många som bloggar och det är numer möjligt att ha det som heltidssysselsättning. Att blogga som jobb kallas även för att vara influenser. Om du har kommit igång och redan tjänar pengar på din blogg eller ligger i startgroparna är det viktigt att du marknadsför dig på ett bra sätt för att kunna fortsätta att få samarbeten och liknande som ger dig din inkomst. Om din blogg har en speciell nisch och du kanske säljer en tjänst kan e-postmarknadsföring vara värt att testa. Du kan kolla in https://www.rule.se/nyhetsbrev/e-postmarknadsforing/ om du är intresserad av att veta mer. E-postmarknadsföring handlar i stort om att kommunicera med din målgrupp som är intresserad av dina produktereller tjänster. Det primära med e-postmarknadsföring är att du ska skapa förtroende, lojalitet och bygga upp ditt varumärke. När du skickar ut e-post i marknadsföringssyfte kan du skicka ut nyheter, kampanjer eller information. Utskicken bör ge någon form av mervärde till personen du skickar till. Du kan använda e-postmarknadsföring för att driva trafik till din blogg och stärka ditt eget varumärke.

Se dina blogginlägg som redaktionellt material

Det du skriver på din blogg är redaktionellt material precis som en tidning. Att du tar in reklam på din blogg är naturligt eftersom du ser ditt arbete som något professionellt. Om bloggen är mer av en hobby blir det något annat. Tänk på att när du driver en blogg som företag är alla produkter du får gratis något som du måste ta med i bokföringen.

Driv trafik till din blogg

Det finns inget konkret nummer för hur mycket trafik du behöver driva till din blogg för att den ska räknas som företag. Allt beror på vad du säljer och hur du säljer det. Men för att vara lönsam är det bra att ha en stadig trafikström till din blogg. Att ha en e-postlista med personer som är intresserade av dig och din blogg är bra. Företag letar efter människor som kan skapa bra innehåll för att kunna gynna sin egen marknadsföring och du vill vara en sådan som de anlitar. När du ska börja ta betalt för samarbeten är det viktigt att du inte tar för lite men såklart inte heller för mycket. Även om det idag är väldigt enkelt att starta en blogg är det inte lika lätt att tjäna pengar på den. Din nisch är det som spelar stor roll om du kommer lyckas eller inte.

dante