Lyckas med din mat- och vinblogg

Lyckas med din mat- och vinblogg

Du driver en blogg som handlar om mat och vin. Eller så är det ditt mål. Här kommer tipsen som hjälper dig att få mer trafik så att du kan tjäna pengar på din blogg.

Satsa på vinet

Först och främst är det smart att verkligen satsa på vin. Vin är både gott och vackert. En bild med ett vinglas och ett franskt namn drar blicken till sig på sociala medier. Folk googlar efter recept och tycker om att som en bonus få tips på passande viner i olika prisklasser. Genom att satsa på vin kommer du lättare att kunna få fler besökare. För att ha mycket kunskap och snygga bilder att förmedla köper du vin online på Vinoteket så får du flaskorna levererade ända fram till dörren. Du kan även prenumerera på vin hos dem, vilket kan vara smart för att upptäcka nya smaker.

Recept och tillhörande dryck

De flesta matbloggar har en massa recept. För att stå ut kan du kombinera mat, desserter och fika med goda drycker: vin, champagne, äggtoddy, kaffedrinkar, te, varm choklad och hemmagjord saft. Låt det alltid finnas en god tillhörande dryck till alla recept, så ger du läsaren något mer än de andra bloggarna.

Sociala medier och bloggen

Om du inte redan lägger upp recept och bilder på sociala medier är det dags att skapa konton. Gör du det redan, men har ändå för lite läsare och tjänar inga pengar? Det räcker inte med att ha ett konto, du måste vara aktiv och behandla kontona på Facebook, Instagram och TikTok seriöst. Först och främst ska bloggen ha egna konton med samma namn som din blogg. För det andra måste du skapa snygga och inspirerande inlägg, gärna också kortare filmer. Du kan inte bara skapa ett inlägg när du har en ny artikel, utan du måste dagligen skapa inlägg med inspirerande bilder. Låt dina följare se en bildserie från köket; få tips på annorlunda dukningar och vara med dig när du är ute i skogen och plockar kantarell till en god gryta. Genom att både fokusera på mat och vin kommer du ha mycket att ta kort på. För att lyckas måste du alltså medvetet driva trafik till din blogg med sociala medier.

Tjäna pengar på bloggen

De flesta som bloggar vill att bloggen ska bära sina egna kostnader, helst generera mycket mer. Du kan rekommendera köksprodukter som du gillar, skriva en kokbok, sälja egendesignade förkläden och ha annonser. Möjligheterna att tjäna pengar på din blogg är stora.

dante