Tips för matbloggen

Tips för matbloggen

Matbloggarna är riktigt populära och användbara för läsarna, men eftersom de är så populära och det finns så många recept, kan det vara svårt för läsarna att verkligen hitta till just din blogg. Du kan också tjäna pengar på din blogg, vilket kan vara en god anledning till att vilja få många besökare. Här kommer tipsen på hur du kan skapa en välbesökt matblogg.

Att blogga

Det är många svenskar som har en egen blogg där de delar med sig av livet, skriver om särskilda ämnen eller håller kontakt med familjen. Eftersom alla människor äter, innebär det att många bloggare, vare sig de är matintresserade eller ej, lägger ut recept på nätet. Blev gårdagens tacopaj något utöver det vanliga, är det roligt att ta ett kort och dela receptet. Det gör konkurrensen stenhård om du vill bygga upp en stor matblogg. En stor matblogg är som ett matmagasin i miniformat. Du måste både tänka som en redaktör för en tidning för att skapa bra artiklar, och samtidigt som en företagare för att lyckas med projektet. En inkomstbringande blogg är också ett företag. Om du är företagare kan du ta hjälp av Capcito, som hjälper dig med just det lån som du behöver för att ditt företag ska växa.

Hitta rätt maträtt

Eftersom det finns så många matbloggar med intressanta recept och fräscha bilder, är konkurrensen stor. Då kan det vara lättare för dig som liten bloggare att fokusera på en särskild maträtt eller ett tillagningssätt. Om du både skriver om pannkaka, hamburgare, rödbetsbiffar och kanelbullar, kommer det att vara svårt för läsarna att komma ihåg dig. Det kan också vara svårt för Google, då sökmotorn ska hitta din blogg när matintresserade söker på recept. Om du däremot bara fokuserar på hamburgare, och heter något med hamburgare eller har ett annat passande namn, kommer det att bli lättare för dig att få besökare. Då kan du skriva om hur man steker den perfekta hamburgaren. Både Google och läsarna kommer att hitta och gilla dig då. Ett tips är att också läsa de stora svenska matbloggarna och se hur de gör.

Gör mer av receptet

Det är faktiskt ganska lätt att laga en maträtt, skriva ner receptet och sedan ta en bild. Problemet är att det finns så många sådana matbloggar att ditt recept bara kommer att vara ett i mängden. Såvida du inte har skapat ett eget och helt fantastiskt recept som delas av många läsare, kommer det att vara svårt att få nya besökare till din matblogg. Det du då istället kan göra är att visa hur man bakar och lagar mat steg för steg. Om du älskar att laga mat och göra avancerade rätter, är det inte ett intresse som delas av alla. Det finns många som skulle vara jätteglada för tydliga och lättlagade recept på smörgåstårta, kesolasagne eller bara vanlig gräddtårta. Gör-det-själv artiklar, DIY, är väldigt populära blogginlägg och ett ganska säkert kort för att få bloggen att växa.

dante