Bloggar och inspiration

Bloggar och inspiration

Halloween närmar sig, vilket innebär att det är dags att klä ut sig själv och sina barn. Det är inte alltid det lättaste att veta vad man ska klä ut sina barn till och man vill inte alltid lägga en förmögenhet på en utklädnad. Ett alternativ kan därför vara att sy egna halloween till sina barn. I dessa fall kan det vara bra att hitta inspiration på olika bloggar online. Man kan exempelvis söka på orden halloween kläder barn och således få upp olika bloggar som skrivit om detta. Vissa bloggar kan även innehålla mönster och instruktioner på hur man ska gå tillväga, vilket gör det hela mycket enklare.

Vad är en blogg?

En blogg kan förklaras som en dagbok online där ägaren kan dela med sig av tankar och texter till sina läsare. Förutom text kan en blogg innehålla bilder och det är upp till ägaren av bloggen att själv bestämma vad den ska handla om. Detta innebär i sin tur att en blogg kan handla om allt möjligt. En del bloggar handlar om politik, medan andra bloggar kan handla om olika resor och restips till läsaren.

Den vanligaste typen av blogg är dock den som handlar om bloggarens vardag. Dessa bloggar syftar till att berätta om sin vardag för läsarna som visar ett intresse för bloggen. Detta är även en av de enklaste blogg formerna att driva då handlingen på bloggen kan vara väldigt varierande, vilket innebär att den inte måste anpassa sig efter ett visst ämne så som politik. En sådan blogg kan ena dagen handla om bloggägarens resa som han eller hon gjorde förra veckan medan den kan handla om mode den andra dagen. På senare tid har många unga blivit kända för att blogga om deras vardag när de reser jorden runt.

Gör det möjligt att vara kreativ

På senare tid har det blivit allt mer populärt att sy egna kläder och att renovera upp gamla möbler på egen hand. Således har detta gjort att bloggar som syftar till att ge inspiration till detta blivit alltmer populära. Dessa bloggarna kallas för DIY, som står för ”do it yourself”.

Miljömedvetenhet en bidragande faktor

Att fler människor har blivit miljömedvetna har gjort att fler försöker att återanvända exempelvis möbler istället för att kasta dem och köpa nya. Alla personer är inte kreativa och kan därför behöva hjälp för att hitta inspiration till att renovera och göra om sina möbler.

Detta har flera bloggare dragit nytta av och en av dem är Mirelle som driver bloggen designbymirelle.se. Hon såg möjligheten att inspirera andra till att göra om gamla möbler istället för att slänga dem. En annan anledning till att hon startade bloggen var att hon såg möjligheten att skapa drömhemmet till en låg kostnad.

dante