Börja blogga

Börja blogga

Efter att ha följt olika bloggare och influencers kan det vara dags att testa att bli en bloggare själv. Men då är det några saker som man bör ha i åtanken innan man ger sig i kast och börjar blogga för fulla muggar.

Att hitta bloggar eller kosttillskott så som priorin och så vidare på nätet, via olika typer av sökmotorer är enkelt. På så sätt går det att få inspiration och god råd innan det är dags att fatta pennan eller skriva på datorn, för att skriva något spännande blogginlägg.

Nybörjartips

För att komma igång med sin blogg och är helt ny inom området, finns det några bra saker att tänka på innan man sätter igång.

Var ska bloggen ligga?

Ska bloggen ligga på en plattform som är gratis eller på ett webbhotell. Vilket man än väljer finns det både för- och nackdelar.

  • Gratis plattform – Fördelen med det alternativet är att det faktiskt är gratis och är enkelt och smidigt att köra ingång. Några av nackdelarna är att inte går att ha full koll på innehållet och det går inte påverka utseendet på bloggen. Dessutom de skrivna blogginläggen går inte att ta med sig om man skulle vilja byta plattform.
  • Webbhotell – Fördelar med ett eget webbhotell är det är sin egen (domännamnet) och skulle man vilja byta till ett annat hotell kan man ta med alla sina blogginlägg. Dessutom har man full koll på allt innehåll och sajtens utseende, samt att det oftast ingår en backup. Nackdelen är att det kostar pengar att ha sin egen sajt.

Profil

Något som är viktigt till en början, är hur man vill profilera sin blogg. Vilket innehåll ska man ha eller har man någon som lite brinner extra för? Ska det vara en blogg som handlar om vardagen och så vidare. Vill man bli framgångsrik som bloggare bör man skriva om sådant som man tycker är intressant och framför allt sådant engagerar.

Uppdateringar

Det gäller att se till att hålla sin blogg uppdaterar ständigt och jämt. Vilket gör att de läsare som tycker om bloggen kommer att stanna kvar och återkomma. Är man upptagen, då tar man sig tid någon gång i vecka och skriver flera blogginlägg, som sedan kan läggas ut med jämna mellanrum. Blogginläggen bör vara relevant och ha ett bra innehåll som postas mer sällan, än att istället publicera inlägg som inte alls är bra väldigt ofta.

Inspiration

Försök att hitta inspiration runt omkring och få idéer till kommande poster, ha därför alltid ett anteckningsblock med överallt. Där kan man skriva upp aktuella händelser som man har varit med eller läst om. Anteckningarna använder man sedan för att skriva inlägg när man har bloggtorka.

Kontakt och om

Något som alltid ska vara med på en bloggares sajt är kontaktinformation. Vilket gör att läsarna eller samarbetspartners kan komma i kontakt med bloggaren. För att göra sidan mer personlig, bör man ha en omflik, vilket innebär att man beskriver sig själv. Detta gör att läsarna får en bild av bloggaren.

dante