Leila Lindholm

Leila Lindholm

Ingen svensk har väl lyckats undgå att lockas av alla de mästerverk till bakelser som kommer från allas våran Leila Lindholm. Leila har länge synts till i allt från tv, tidningar och radio och har verkligen lyckats dra till sig många blickar med sina enkla och smakrika recept, men även med sin humor och sitt otroligt varma leende.

Som man kanske redan kan ana så handlar Leilas blogg om just matlagning och bakning, men bloggen passar även utmärkt för den som har ett intresse för t.ex. inredning, böcker eller livet som förälder. På Leilas blogg får man nämligen en salig blandning av allt det goda som livet har att erbjuda, samtidigt som man får tillgång till mängder av recept för framtida (eller nutida) bruk. Du kan med andra ord bara ta dig in på bloggen, skrolla fram något som ser lockande ut och känna dig säker på att middagsgästerna kommer att bli nöjda. Du behöver inte känna press av behöva låna snabba pengar för att ha råd med recepten. Majoriteten av alla ingredienser hittar man billigt och enkelt i sin närmaste mataffär.

Snabbfakta om Leila

  • Leila är kanske mest känd för alla de program på tv som hon har varit programledare för. Du hittar henne i bland annat Leila på landet, Leila bakar och Leilas mat. Utöver dessa har hon varit programledare för Leilas jul, Leilas söta jul, Leila bakar i Frankrike och Leilas home delivery.
  • Leila föddes 21 juni år 1975
  • Redan vid 14-års ålder fick Leila sina drömmar om att bli kock.
  • År 1999 vann Leila Lindholm det prestigefyllda priset ”Årets kvinnliga kock” och år 2004 drog hon hem Tv4’s pris som Årets TV4 kock.
  • Leila har lyckats komma ut med hela 6 böcker, där alla handlar om antingen bakning eller matlagning. Testa något smaskigt recept från ”Leilas guldkant på vardagen” nästa gång du väntar gäster.

Något som gör Leilas blogg så unik är att den är så varierande, men ändå så nischad. Genom att använda sig av tydliga kategorier och sektioner kan läsarna enkelt bläddra mellan de olika inläggen och kan lära sig att göra sin egen moodboard, samtidigt som man får reda på hur man gör de godaste kanelbullarna i staden. Bloggen vänder sig till unga så väl som äldre och man kan inte säga att den riktar in sig mot en specifik målgrupp. Leila skriver inspirerande och enkelt, så man behöver inte känna att man måste vara en pärla i köket för att kunna förstå sig på recepten. Inte heller behöver man ha suttit i en ateljé under många år och pysslat eller scrapbookat ihop diverse saker, utan majoriteten av allt som tillagas eller skapas är så pass enkelt att vem som helst skulle klara av det.

dante