Vad kan man blogga om?

Vad kan man blogga om?

I dagens moderna samhälle är det lättare att göra sig själv hörd och sedd. Förr fick man förlita sig på tv, radio och tidningar, men nu med internet och sociala medier kan man nå ut till omvärlden på så många sätt. Facebook, Twitter och Instagram är populära sociala medier där man med träget arbete och envishet kan få ihop en stor följarskara, under förutsättning att man har intressanta saker att förmedla.

 

En annan populär metod för att sprida sina budskap är att starta en blogg. De mest kända bloggarna tillhör numer även kändiseliten och tjänar stora pengar på sina blogginlägg och bilder. Detta tack vare sponsring och så kallade affiliates (reklam på bloggen där bloggaren får en viss procent av ett eventuellt köp en läsare gör efter att ha klickat på reklamlänken).

Vad kan man blogga om?

Möjligheterna är i stort sett obegränsade här. Men det viktiga är att du bloggar om något som ligger dig nära och som du har ett intresse av. På så sätt blir det genuint och äkta. Bloggar du om saker du inte har koll på eller inte har intresse av, kommer läsarna märka detta och därför avstå från att besöka din blogg. Nedan kommer en lista med saker man kan blogga om som mycket väl kan ha ett allmänt intresse och som med lite tur kan göra dig till nästa storbloggare.

Du kan blogga om:

  • Resor och boende utomlands. Kanske har du använt dig av mowido.se för att skaffa dig en drömbostad utomlands. Då kan du blogga om det nya livet och fördelar och nackdelar med hur det är att leva i ett annat land.
  • Mat. Har du ett stort intresse av att laga mat så kan du mycket väl blogga om det. Här kan du exempelvis blogga om vilka redskap som underlättar i köket samt dela med dig av recept när du experimenterar med nya maträtter. Det är även viktigt med bilder så att läsaren får en känsla och koppling till det du gör.
  • Träning. Älskar du att träna och gör det i stort sett dagligen, så är en träningsblogg en utmärkt väg in i bloggvärlden. Här kan du dela med dig om exempelvis hur man kan träna utan att gå till gymmet, alternativa träningsmetoder eller naturliga redskap man kan använda för att slippa köpa dyra träningsredskap med mera.
  • Inredning. Lägger du mycket tid på ditt hem och hur det ska se ut så kan du börja blogga om det. Du kan tipsa om de senaste trenderna, var man hittar specifika inredningsdetaljer eller kanske till och med om hur man skapar vackra inredningsdetaljer på egen hand.
  • Mode är ett annat populärt ämne att blogga om. Här är det tuff konkurrens om läsarna så här gäller det att vara unik och skapa en egen inriktning.

Som du ser finns det mycket man kan blogga om. Men du ska i huvudsak göra det för ditt eget nöje, så sätt inte någon press på dig själv att du tvunget måste tjäna pengar på din blogg.

dante