Så startar du en livsstilsblogg

Så startar du en livsstilsblogg

Att bedriva en livsstilsblogg är ett väldigt brett begrepp. Det kan innebära att du skriver om allt från din vardag till hur det är att vara mamma. Det kan också inkludera modetips, skönhet, träning och dina personliga åsikter om saker om ting. Dina läsare får följa ditt liv på nära håll helt enkelt. Även om du vill starta en livsstilsblogg kan det vara bra att profilera sig lite. Annars är risken att texterna blir alldeles för utspridda och spretiga och det blir svårare för läsarna att känna igen sig i dig. Som vi nämnde tidigare kan till exempel en mammablogg vara ett exempel på en profilering. Välj något som du verkligen brinner och intresserar dig för, annars är det lätt att du snabbt tappar intresset.

Dela med dig av enkla tips i vardagen

Ett stående inslag i din blogg kan till exempel vara tips som gör din vardag enklare. Många personer försöker hitta nya sätt att spara tid och pengar i en ganska stressig vardag. Kanske har du precis tagit hjälp av en städfirma för att slippa ett tidskrävande moment i din vardag? I så fall kan du göra ett inlägg om detta. Det finns flera städfirmor som till exempel företaget qleano.se/ där du kan boka regelbunden hemstädning. De finns i flera stora städer i Sverige och erbjuder dessutom flyttstädning. En sådan enkel sak kan inspirera andra att också boka hemstädning och få lite mer andrum i vardagen.

Kan man räkna med samarbeten i början?

Det finns många stora bloggare som lever gott på sina bloggar genom att samarbeta med andra företag. Som nybliven bloggare är det dock inget som du bör fokusera så mycket på. För det första så tar det tid att bygga upp en följarbas som läser din blogg regelbundet. För det andra så blir det ganska genomskinligt om du främst skriver för att tjäna pengar. Det är just därför som det också är så viktigt att skriva om något som verkligen intresserar dig och inte bara vad du tror att andra vill läsa om. Du kan så klart försöka nå ut till företag men risken är stor att de inte kommer höra av sig. Undantagen skulle kunna vara om du skriver om någonting annorlunda eller samarbetar med ett lokalt företag som du känner väl.

Välj rätt plattform för din blogg

När du har kommit underfund med vilken profil och inriktning du ska ha på din blogg är nästa steg att välja vilken plattform den ska ligga på. WordPress är en av de populäraste och finns både i gratisversion och betald plattform. Fördelen med att betala för din egen plattform är att du har din egen domän. Om du vill att din blogg ska kunna växa sig stor och även ha tillgång till fler funktioner så är det alltså det som du ska satsa på. Men om du mest vill blogga för vänner och familj så räcker det gott och väl med en gratisversion. Sedan är det bara att sätta igång och skriva dina inlägg.

dante