Susanne Jarl

Susanne Jarl

Susanne har en väldigt bra introduktion till sin matblogg recepten där hon ger en utförlig förklaring hur projektet startade och hur det kom att bli en sådan stor matblogg. Hon är utbildad systemutvecklare och entreprenör och jobbat som civilingenjör. Mat och bakning är ett stort intresse samt att hon även skapar egna recept.

Susanne började blogga om mat redan under våren 2002 då hade hon en annan webbplats, men sedan december 2005 har det varit ovan nämnda. Det är en av Sveriges största receptsajter och det började som ett hobbyprojekt. Sedan 2009 har bloggen varit Susannes heltidsjobb och hon är väldigt glad för att kunna ägna sig heltid åt sitt stora intresse.

Susanne tycker det är viktigt att recepten ska vara enkla både i ingredienser och arbetsinsatsen. Hon försöker och skriver alltid tydliga beskrivningar som hon kombinerar med tips för att minimera disk och tid. Dessutom oftast med bilder på varje moment. Hennes strävan är att ha enkla recept som alla ska kunna göra inom en rimlig tidsram därför hjälper även bilderna steg för steg människor som kanske aldrig lagat mat tidigare.

Susanne driver helt själv bloggen hon gör också programmeringen, databasdesign, fotograferingen layouten och designen. Loggan har en vän till henne skapat och ikonerna kommer från ”famfamfam”.

Susanne blir också väldigt glad om hon får synpunkter eller förslag på recept, funktioner och design. Hon är väldigt tillmötesgående där man skriver frågor i hennes recept på kommentarsfunktionen.

Hon har hur många recept som helst inom alla tänkbara kategorier som man kan tillaga och baka i sitt kök i lugn och ro. En fantastisk receptblogg som gör att läsaren definitivt inte blir utan middagstips eller efterrätt.

dante